RED WOLVES

«Belgian National Handball Team»

Menu

RED WOLVES OP ZUCHT VAN EK KWALIFICATIES

08 april 2016,   By ,   0 Comments

De Belgian Red Wolves spelen morgen de terugwedstrijd van het barrageduel dat hen naar de kwalificaties van het EK 2018 in Kroatië moet loodsen. In de heenwedstrijd wonnen de Belgen na een ware demonstratie van de Turken. Eindstand 28-37.

“We hebben in Turkije een mooie prestatie neergezet maar het werk is nog niet af” zegt bondscoach Yérime Sylla“Ik verwacht morgen een reactie van de Turken. Ze gaan de match meteen in handen willen nemen maar wij moeten er staan en hen zo goed als mogelijk proberen op te vangen. De zware heen- en terugreis van ruim 30 uur heeft zijn sporen nagelaten in de groep. De jongens zijn moe maar het goede resultaat dat we in Turkije behaalden maakt veel goed. Ik zag vandaag op training een gemotiveerde en een gretige groep. Ze beseffen het belang van deze wedstrijd en willen het werk morgen afmaken. Wij hebben de steun van iedereen nodig. Ik ben dan ook heel blij met de steun die we via Twitter hebben gekregen van onder andere Marc Wilmots, de Rode Duivels en veel andere grote Belgische sportpersoonlijkheden. De solidariteit die zij tonen toont dat onze prestaties hen niet onverschillig laat. Met wat België de laatste tijd heeft meegemaakt geeft deze steunactie een zeer warm gevoel. Ik ben hen dankbaar want zij betekenen heel veel voor de Belgische sport.”   

“We zijn klaar voor de match van morgen maar we zijn er nog niet” beseft Arber Qerimi, aanvoerder van de Red Wolves. “De focus zal nog groter moeten zijn dan in Turkije. Dit is een zeer belangrijke wedstrijd. We kunnen handbalgeschiedenis schrijven maar we moeten geconcentreerd en rustig proberen spelen. De steun die we via Twitter krijgen en gekregen hebben van de Belgische sporters is fantastisch. Dat doet enorm veel deugd.”

“We zijn halfweg maar we zijn er nog niet. De Turken gaan morgen iets willen goedmaken. Ze zijn uit op revanche”zegt Thomas Bolaers“Vanaf de eerste minuut moeten we hen duidelijk maken dat we er voluit voor willen gaan. We moeten onze agressiviteit tonen en beseffen dat we ons einddoel nog niet bereikt hebben. De laatste loodjes wegen vaak het zwaarst. De voorbereiding op deze wedstrijd is woensdag na het eindsignaal begonnen. De groep is gefocust en de coach heeft aangegeven waar het nog beter kan.”

“We hebben in Turkije een zeer goed resultaat behaald maar daar schuilt ook meteen het gevaar” zegt Bartosz Kedziora“De eerste 10 minuten gaan zeer zeer belangrijk zijn. We moeten de Turken meteen duidelijk maken dat er bij ons niets te rapen valt. Als we daarin slagen ben ik ervan overtuigd dat we deze match ook kunnen winnen. Er mag geen sprake zijn van decompressie. We spelen thuis en het publiek zal ons vooruit stuwen. We beseffen met zijn allen dat we morgen geschiedenis kunnen schrijven maar dat was ook het doel. Het is fantastisch dat professionele Belgische topsporters zich in handbal interesseren en ons steunen. Normaal gezien is het altijd andersom. Dit is mooi voor het Belgische handbal en het doet ons allemaal heel veel deugd.”

  1. Rumor zegt:
    Je reactie is in afwachting van moderatie.

    http://glamesquecosmetics.com/limited-medical-insurance.html

  2. Justis zegt:
    Je reactie is in afwachting van moderatie.

    cheapest alabama http://bestinsurancespy.com/ better premium personal information http://autoinsurancecop.com right impression http://carinsurancesniffer.com/ premium factors http://moreinsurers.com/ money services http://carinsurancemath.com/ experienced disability

Leave a Reply