RED WOLVES

«Belgian National Handball Team»

Menu

BELGIË WINT OP INDRUKWEKKENDE MANIER VAN TURKIJE

01 mei 2016,   By ,   0 Comments

De Red Wolves hebben woensdag in Rize het eerste luik van het barrageduel tegen Turkije met 28-37 (rust: 13-16) gewonnen. De inzet is een plaats in de laatste groepsfase van de kwalificaties voor het EK 2018. Zaterdag volgt de terugwedstrijd in Luik. De Red Wolves konden rekenen op een sterk spelende Damian Kedziora, die over de ganse wedstrijd 13 goals voor zijn rekening nam. Jef Lettens hield met enkele sterke reddingen op het juiste moment zijn ploeg overeind.

België scoorde het eerste doelpunt maar dan namen de Turken over en lukten ze drie treffers op rij. De Belgen hielden goed stand en kwamen bij een 7 – 8 stand opnieuw op voorsprong. Vanaf dat moment ging het tempo zo mogelijk nog de hoogte in en liepen de Red Wolves uit tot 9 – 13. Bij de rust was het 13 – 16 mede dankzij een ijzersterke Damian Kedziora die 6 goals lukte.

In het begin van de tweede helft namen de Turken het heft meteen in handen maar twee knappe reddingen van Jef Lettens en twee vlijmscherpe counters later was het 14 – 19. Nadien werd de kloof alleen maar groter en speelden de Red Wolves de thuisploeg helemaal zoek. Even voor het einde van de match stond er zelfs een 10 puntenkloof op het scorebord, 25 – 35. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 28 – 37. België zette een collectief sterke prestatie neer met als uitschieters een ijzersterke Jef Lettens en Damian Kedziora die 13 doelpunten voor zijn rekening nam. Zaterdag wordt in Luik in de Countryhall de terugwedstrijd gespeeld.

België speelde met Lettens, Ooms (2 goals), Spooren (2), T. Bolaers (5), Devisch, Cauwenberghs (3), Robyns (1), Danse (2), D. Kedziora (13), B. Keziora (3), Baeyens, N. Bolaers (2), Qerimi (3), Glesner en De Beule (1).

 

“We hebben uitstekend werk geleverd” zegt bondscoach Yérime Sylla“In januari hebben we de wedstrijden goed geanalyseerd en dat heeft gewerkt. We zijn zowel in de eerste als in de tweede helft zeer sterk gestart. Zelfs met een mannetje minder op het veld wisten we nog te scoren. Ik ben zeer tevreden over de spelers, over mijn staf, over de sterke wedstrijd die wij gespeeld hebben. We hebben aangetoond dat het Belgische handbal progressie heeft gemaakt. Maar het is nog niet voorbij. Zaterdag wacht ons de terugwedstrijd en we staan voor een zware terugreis. We hebben het werk hier gedaan. De zaal liep mondjesmaat leeg en dat duidt op een grootse prestatie.”

“Zowel verdedigend als aanvallend hebben we een sterke wedstrijd gespeeld” zegt doelman Jef Lettens“We hebben de wedstrijd goed voorbereid en onze taken perfect uitgevoerd met als resultaat een verschil van 9 doelpunten. Dit moet één van de mooiste resultaten ooit zijn. Maar we zijn er nog niet. Zaterdag wordt het niet makkelijk. Wij moeten deze prestatie bevestigen en ik hoop dat we dat voor een volle zaal kunnen doen en dat we nog eens kunnen knallen.”

“Met het oog op de terugwedstrijd is dit een goed resultaat” zegt Damian Kedziora“De sportieve staf heeft ons uitstekend voorbereid en daar hebben we vandaag de vruchten van geplukt. In vergelijking met de wedstrijd van januari tegen datzelfde Turkije konden we vandaag met onze sterkste ploeg aantreden en hebben we een uur lang tegen een hoog tempo gespeeld. Zaterdag is er nog een wedstrijd. Als wij met negen doelpunten verschil kunnen winnen dan kunnen de Turken dat ook. We moeten dus op onze hoede zijn. Onze sportieve staf zal ons op dezelfde professionele manier voorbereiden zoals ze dat deden voor deze wedstrijd. We moeten nu goed uitrusten want morgen wacht ons opnieuw een trip van 15 uur en dan hoop ik dat we zaterdag thuis geschiedenis kunnen schrijven.” 

“We hebben de wedstrijd tot een goed einde gebracht” zegt Thomas Cauwenberghs“Tijdens de wedstrijdbespreking werd ons op het hart gedrukt dat we verdedigend sterker voor de dag moesten komen en dat is ons gelukt. We hebben heel wat ballen gerecupereerd en Jef Lettens heeft een sterke partij gespeeld. Ook aanvallend was het goed. We hebben weinig balverlies geleden en dat heeft ervoor gezorgd dat we een ijzersterke prestatie hebben neergezet. Een groot deel van het werk is gedaan maar zaterdag is er nog een finale. We rekenen nu meer dan ooit op onze supporters. Ik hoop dat ze in grote getalen afzakken naar Luik. Als we ons kunnen kwalificeren dan wordt dit een historische wedstrijd.”

  1. Indy zegt:
    Je reactie is in afwachting van moderatie.

    concept car insurance much students clean driving auto insurance legal discounts auto insurance quotes ca claim risk factors free auto insurance save money proof compare auto insurance here worst thing insurance car coverage

Leave a Reply