RED WOLVES

«Belgian National Handball Team»

Menu

HISTORISCHE PRESTATIE RED WOLVES

08 mei 2016,   By ,   0 Comments

De Red Wolves hebben zich zaterdag voor de kwalificaties van het Europees kampioenschap handbal 2018 voor mannenteams geplaatst. Ze deden dat door Turkije in een dubbel barrageduel op overtuigende wijze te verslaan. Nadat ze woensdag met 28-37 gingen winnen in Turkije, waren ze zaterdag in de Countryhall in Luik met 29-22 te sterk voor de Turken. De loting voor de kwalificaties wordt 14 april uitgevoerd in Dubrovnik. Kroatië is in 2018 het gastland.

“Het vooropgestelde doel is bereikt. We hebben hier hard voor gewerkt en ik ben zeer tevreden met wat we als groep samen gepresteerd hebben” zegt Yérime Sylla, bondscoach van de Red Wolves. “Dit resultaat hebben we samen bereikt en dat maakt me zeer gelukkig. We zijn één familie. Ik drink nooit een cola maar ik doe dat vandaag wel speciaal om mijn teammanager Marc Dongleur en mijn kiné Jean-Christophe Hougardy te plezieren. Zij durven nogal eens een colaatje drinken. Ik ben blij voor mijn groep en voor mijn staf. Ik ben coach van Cesson, een eersteklasser uit Frankrijk. Op de momenten dat ik er niet ben neemt mijn staf het werk over. Zij hebben het geweldig gedaan en ik ben hen daar dankbaar voor. Ik wil ook de spelers bedanken die er vandaag niet bij waren maar die ook een deel van het parcours hebben afgelegd. Onze groep heeft vandaag veel mensen gelukkig gemaakt en dat doet deugd. De mix van het harde werk van iedereen en de reactie van het publiek raakte me enorm. We zijn dit avontuur in 2011 begonnen en hebben als één groep hard gewerkt. Eerst en vooral dank ik mijn club Cesson dat ze me toelaten om bondscoach van België te zijn. Ik ben een veeleisende coach, het is mijn beroep. Ik werk dagelijks met profs terwijl er vandaag jongens in mijn ploeg waren die nog de ganse dag gewerkt hebben. Mijn team is gepassioneerd en heeft talent. Ik ben goed geplaatst om te vergelijken Ik hoop dat er in de toekomst nog spelers zijn die zoals Jef Lettens de stap naar de profsport zetten. Maar wat ik nog het meeste hoop is dat de handbalsport in België professionaliseert. Donderdag wordt er geloot. Ik heb geen voorkeur, geen droompoule. Makkelijk wordt het niet maar de ambitie moet zijn om de tweede plaats te veroveren en ons te plaatsen voor het EK van 2018. Er komt sowieso een topland uit de bus. Duitsland of Frankrijk. Wat als het Frankrijk wordt? Ik ben Belg vandaag.“

“Dit is ongelooflijk” geniet Tim Houbrechts na. “Het grootste deel van het werk hadden we woensdag in Turkije reeds gedaan maar hier hebben we het afgemaakt. Als je dat kan doen voor zo’n uitzinnig publiek is dat een fantastische ervaring en een grote stap voor het Belgische handbal. We wisten dat de eerste 10 minuten van de wedstrijd heel belangrijk zouden zijn en dat ze alles of niets zouden spelen maar we hebben hen goed opgevangen. We hebben ze totaal geen kans gegeven en we hebben dadelijk de wedstrijd naar onze hand gezet. Ik ben er nog niet uit wat mijn toekomst bij de Red Wolves zal zijn. Ik had een tijdje geleden gezegd dat ik zou stoppen na deze campagne. In juli word ik voor de eerste keer vader en dat heeft toch wel zijn invloed op heel veel dingen. Heel veel mensen hebben me vandaag de vraag gesteld wat ik nu ga doen. Eerlijk, ik ben er nog niet uit. De eerstvolgende wedstrijd zijn in november en het geeft enorme goesting om verder te doen. We zien wel wat de toekomst brengt. Ik spreek me er vandaag niet over uit.”

“Wat een feest en wat een apotheose op het einde met het publiek” aldus Julien Devisch. “Ik ben fier dat ik deel mag uitmaken van deze fantastische groep. We hebben de voorbije jaren veel progressie gemaakt en dit avontuur krijgt een vervolg. Maar eerst ga ik een feestje bouwen met mijn ploegmaats en vanaf maandag ligt de focus op mijn club Callant Tongeren. Wij willen graag opnieuw kampioen spelen.”

Rens Baeyens pikte zijn eerste minuten bij de Red Wolves mee en liet zich meteen opmerken met enkele puike reddingen. “Dit was een bijzonder leuke ervaringen. Ik heb enkele saves gedaan waaronder eentje van Ramazan en dat geeft een zeer prettig gevoel. Vorig jaar speelde ik nog in de liga en dit seizoen plaatsten we ons voor de BENE-League en speel ik voor de nationale ploeg. Dit is werkelijk fantastisch.”

“We hebben vandaag niet zo goed gespeeld als woensdag maar we winnen en dat is wat telt” aldus Damian Kedziora. “We moeten verder blijven werken en kijken nu met zijn allen in spanning uit naar de loting van donderdag.”

 1. Independence zegt:
  Je reactie is in afwachting van moderatie.

  http://glamesquecosmetics.com/auto-insurance-bc-victoria.html

 2. Eddi zegt:
  Je reactie is in afwachting van moderatie.

  anything insurance auto account where such cheap insurance group medical rated companies car insurance rate good charge high cheap car insurance company information along cheap auto insurance quotes license number drivers need insurance car states simply accidents auto insurance insurance company

 3. Suevonne zegt:
  Je reactie is in afwachting van moderatie.

  new business car insurance lower car best assurances insurance quotes car suggested bones auto insurance quotes automobile insurance paint cheap car insurance quotes cars into lower premiums insurance car keep seen coverage car insurance cheap ime

Leave a Reply